När man väl har valt en bingosajt att börja spela på så är det bara några få enkla steg kvar innan du kan sätta igång på allvar.

Hos en del kan man faktiskt prova på att spela utan att sätta in pengar eller bli medlem. Det är så kallade demospel. Du spelar utan riktiga pengar och kan inte vinna något men däremot ger det en bra känsla för hur det är att spela där och du förstår snabbt hur spelandet fungerar. Det ger helt enkelt en bra inblick för dig som är nybörjare. Något man kan hålla utkik efter är de bingosajter som erbjuder sina nya spelare en välkomstbonus. Det är en bonus i form av ca 50 kronor att spela för som man får enbart för att man registrerat sig som ny medlem på bingosajten. Nu kommer vi alltså till det som kallas för registrering, det är nämligen så att man måste vara medlem på en bingosajt för att kunna spela där. Att bli medlem kostar ingenting utan är till för din egen säkerhet och för att bingosajten ska kunna veta att det är du och ingen annan som spelar med dina pengar och ditt namn eller alias. Det är även till för att dem ska kunna vara säkra på att du fyllt arton, man måste nämligen vara myndig för att få spela spel om pengar online. Hur registrerar man sig då? Jo på startsidan på en bingosajt brukar det synas väldigt tydligt var du ska klicka för att registrera dig. När du gör det brukar det vara så att man kommer till ett enkelt formulär. Där fyller du i de uppgifter som krävs och sedan har du skapat ett konto. De flesta bingosajter är väldigt duktiga på att steg för steg guida dig till hur du börjar spela och blir medlem. I denna fas brukar man även kunna ställa in hur mycket man får spela för varje månad eller vecka. En väldigt bra funktion för dig som känner att du lätt skulle kunna rusa iväg och spela för mer än du har råd med.

Hur går det då till att sätta in pengar på det nyöppnade bingokontot? Jo det är faktiskt så smart att man kan välja mellan flera alternativ själv. Du väljer det sätt som passar dig bäst helt enkelt. De vanligaste alternativen som man brukar kunna välja mellan är; Kreditkortsbetalning som VISA och Mastercard, e-plånböcker som Paypal och banköverföringar. När du sedan vill ta ut en vinst kan du välja mellan samma alternativ, tänk bara på att det kan ta mellan tre och fem bankdagar innan utbetalningen kommit in.

Bra att tänka på

När man är helt ny i gemet gällande bingo kan det vara bra att börja lite försiktigt. Med det menar vi att det är bra att börja smått. Köp inte många bingobrickor till samma spel första gången du spelar till exempel. Innan man har förstått systemet för hur spelen fungerar kan det vara svårt att hålla koll på spelet då. Det finns funktioner som kan hjälpa dig att spela men det är bättre att inte försöka ta allt på en gång utan en sak i taget. Det ska ju vara roligt, inte stressande. En sak som är bra att börja med när man är ny medlem på en bingosajt, oavsett om man är nybörjare eller gammal i gemet är att alltid titta runt på sajten innan man börjar spela. Surfa runt lite och titta på alla spel, funktioner och annat som kan vara intressant så att du får en bra känsla för hur det fungerar att spela där. Det är även bra att alltid läsa igenom alla regler och villkor som gäller för att spela där.

Ofta hittar du spel som är indelade i olika svårighetsgrader eller prisgrupper när det gäller priset på brickorna. Det brukar även stå klart och tydligt vilka spel som har jackpott och inte. Ska du prova på en ny form av bingo som du inte spelat förut eller kan reglerna till är det alltid bra att läsa igenom dem ordentligt innan du spelar. Så slipper du stressen av inte veta exakt hur det kommer gå till. Alla bingosajter erbjuder idag bonus till sina spelare i olika former. Det gör dem för att locka nya spelare och för att behålla dem som redan spelar där. Tänk bara på att läsa igenom vad som gäller för de olika bonusarna så du inte står där och känner dig lurad eller orättvist behandlad i slutändan. De flesta bonusar är dock en positiv upplevelse och kan vara något som kan vara värt att jämföra mellan olika bingosajter.