Som vi nämnde på “Börja med bingo” så finns det flera olika bonusar som du kan ta del av när du spelar bingo online. Här tänkte vi gå igenom de olika som finns, de allra vanligaste typerna av bonus helt enkelt. Allt för att du ska veta vad du kan få och vilka villkor som brukar gälla när man spelar.

Välkomstbonus/Registreringsbonus

Detta är en typ av bonus som du får när du blir ny medlem på en bingosajt. Det är inte alltid den är tillgänglig överallt men den tillhör de allra vanligaste bonustyperna. För att få ta del av den behöver du enbart registrera dig som ny medlem på en bingosajt. När registreringen är klar kommer du då att ha ca 50 kronor att spela för på ditt spelkonto. Dessa pengar kan man dock inte ta ut på en gång, det skulle ju vara som att dem delade ut gratis pengar. Haken är alltså att du måste spela för pengarna på bingosajten. Vilket inte måste vara en nackdel, snarare är det så att du får en fördel eftersom att du för dessa pengar kan prova på att spela i lugn och ro. Allt utan att du själv behöver slösa en enda krona, när du sedan själv sätter in pengar och spela för så kommer du så småningom att kunna ta ut de 50 kronorna.

Insättningsbonus

Denna bonus får man som ny spelare när man gör sin första insättning med egna pengar. Ibland kallar bingosajterna den för Välkomstbonus men det är alltså inte riktigt samma sak egentligen. Oftast fungerar Insättningsbonusen på det viset att när du sätter in pengar så matchar bingosajten den summa du satt in med 100 % upp till en viss gräns. Det kan till exempel se ut så här; “100 % bonus på din första insättning på upp till 1000 kronor”. Det innebär att allt du sätter in under 1000 kronor första gången kommer du att få lika mycket i bonus för. Så sätter du in 100 kronor har du sedan 200 att spela för.

VIP-bonus

Detta är en bonustyp som kan heta lite olika men det den går ut på är att hålla kvar medlemmar. Ofta handlar det om en insättningsbonus på första insättningen varje ny månad och den är då på något mellan 20 och 40 %. Det kan även handla om poäng du samlar för varje spelad omgång som du sedan kan omvandla till pengar att spela för eller mindre varuvinster.

Omsättningskrav

Det finns tyvärr inget som heter “gratis pengar” i vår värld idag, bingosajterna måste ju tjäna något på att dela ut bonus. Alltså finns det något som heter Omsättningskrav. Detta krav finns på i stort sett alla bonuspengar du får. Omsättningskrav innebär att du, för att kunna få ta ut bonusen i reda pengar till ditt konto, måste omsätta beloppet du fått i bonus med egna pengar ett visst antal gånger på bingosajten. Så om du till exempel får 100 kronor i bonus och omsättningskravet är 12 betyder det att du måste spela för 100 kronor tolv gånger. Det kan verka mycket men om du spelat bingo ett tag så vet du att detta omsättningskrav är relativt lågt. Det brukar helt enkelt gå väldigt fort om man gillar spelet. Dessutom behöver det inte vara det viktigaste, att få ut bonusen som en vinst. Istället kanske man ska se det som att man helt enkelt får extra pengar att spela för. Man får helt enkelt ha roligt lite längre. Var dock noggrann med att läsa igenom alla regler och villkor innan du spelar eftersom att dessa regler kan skilja sig mellan olika bingosajter.